Jo-Anne van der Lelij
Facebook Twitter Rss LinkedIn

Wij helpen bruidsparen een onbezorgde bruiloft voorbereiden en te beleven!

Geplaatst op 15dec door Jo-Anne van der Lelij

Ceremoniemeesters van der Lelij breidt uit! {the making of}

Achter de schermen kijken bij een productie is zo leuk! Ik gluur altijd graag mee achter de schermen om te ontdenken “hoe doen ze dat nou?”

 

Dus ik laat je ook even kijken achter de schermen van de fotoshoot die we gemaakt hebben voor de lancering van de uitbreiding van Ceremoniemeesters van der Lelij. Met een groep goede leveranciers hebben we met elkaar twee shoots op 1 dag georganiseerd op Slot Zeist. De eerste was voor Ceremoniemeesters van der Lelij en de tweede was voor Wedspiration. De tweede shoot had het thema “Great Gatsby”. Op Wedspiration kun je het resultaat van deze tweede shoot bekijken.

 

Een duidelijk werkschema had ik gemaakt omdat we twee keer moesten om-/aankleden + nieuwe visagie +  haarstyling. Charlotte bleek vaker met dit bijltje gehakt te hebben en zorgde dat alles  klaar lag en weer werd opgeruimd. Liesbeth draaide productie met 6 keer een andere look. Zonder verzorgingsproducten gesmeerd op ons gezicht of in ons haar moesten we verschijnen. Daarna ging de toverfee aan de slag met een prachtig resultaat. En dan die mooie trouwlocatie …Slot Zeist … decor voor een mooie dag!

 

Leveranciers die mee gewerkt hebben aan deze shoot:

Locatie: Slot Zeist

Kledingstylist: Wardrobe Wizard

Kleding: You & Me Fashion

Visagie & hairstyling: Liesbeth Dubelaar Visagie

Modellen: Marion Levering, Nicole van der Aar, Jo-Anne van der Lelij

Fotografie: Capture Love

Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love

Geplaatst op 10dec door Jo-Anne van der Lelij

Ceremoniemeesters van der Lelij breidt uit!

Met meerdere ceremoniemeesters gaan we werken!!! Heerlijk om het werk te kunnen delen en samen te werken aan onvergetelijke bruiloften. Marion en Nicole gaan mij helpen en daar ben ik erg blij mee. Twee vrouwen die het vak verstaan en dienstbaar zijn, liefdevol handelen en van aanpakken weten.

 

Veel mensen hebben mij het afgelopen jaren gevraagd: “Waarom heet je bedrijf CeremoniemeesterS van der Lelij – je werkt toch alleen?” Mijn ambities waren er al vanaf het begin om met meerdere ceremoniemeesters samen te gaan werken, maar door omstandigheden lukte het niet. Nu er meer aanvragen binnenkomen voor het ceremoniemeesterschap op bruiloften is het, mede door mijn werkzaamheden voor Wedspiration en Stijlvolle Trouwkaarten, tijd om werk uit handen te geven.

 

Onlangs hebben we een hele leuke fotoshoot gehouden op Slot Zeist voor het lanceren van CeremoniemeesterS. We hebben ontzettend veel lol gehad met elkaar. Eerst hebben we kleding uitgezocht met Charlotte van Wardrobewizard en daarna werden onze haren en make-up gedaan door Liesbeth Dubbelaar Visagie. Dat was echt genieten! De fotograaf Lucas van Capture Love liep rond om foto’s te nemen van elk detail en moment. Toen we alle drie klaar waren hebben we foto’s genomen op het plein voor Slot Zeist. Dit resulteerde in mooie foto’s waar ik Lucas dankbaar voor ben.

 

Hieronder een  impressie van de fotoshoot (de volgende de keer “the making of””)

 

Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love
Fotocredit: Capture Love

Lolly en snoepjes had ik besteld bij bedankjes.nl. Handig alles in dezelfde stijl zelf ontwerpen en bestellen.

Geplaatst op 15okt door Jo-Anne van der Lelij

Bruiloft Bert & Lenie {ervaringen + belevenissen ceremoniemeester}

Na een bruiloft vraag ik aan elk bruidspaar om een stukje tekst te schrijven voor de website. Ik weet hoe druk ze het dan hebben met andere zaken en dring daarom vaak niet aan maar … een klein stukje tekst zou fijn zijn.

 

Er zijn bruiden … die schrijven bijna een heel A4tje vol met lofzangen!! Lenie is er uitgebreid voor gaan zitten om haar ervaringen met een professionele ceremoniemeester op te schrijven. Intussen ben ik weer een stukje “gegroeid” door al deze positieve waarderingen. Heerlijk om zo een bruiloft waar te mogen maken voor een bruidspaar. Dit is mijn missie!!

 Ervaringen & belevenissen van Lenie & Bert

 

Ruim een jaar voor onze bruiloft begonnen wij na te denken over wie we als ceremoniemeester wilden op onze bruiloft. Eigenlijk vonden we het niet zo leuk om onze naaste familie of vrienden hiervoor te vragen, maar wat dan? We wisten wel de ceremoniemeester van het blog Wedspiration, maar iemand die je helemaal niet kent en dan zo’n belangrijke taak op onze dag? Het begon steeds meer bij ons te leven en al snel zaten voor een kennismakingsgesprek bij Jo-Anne thuis. Wat was dat gezellig! De klik was er direct en we gingen gelijk al met een lijstje naar huis wat we konden gaan regelen. In de auto zeiden we tegen elkaar: ‘Dit is wat we willen!’ En nu na onze trouwdag zeggen we: ‘Het was precies zoals we wilden!’ Wil je een onbezorgde trouwdag, maar ook onbezorgd je trouwdag tegemoet zien? Kies dan ook voor Jo-Anne als ceremoniemeester.

 

Met de voorbereidingen heeft Jo-Anne heel fijn meegedacht en meegeholpen. Ook op onze eigen ideeën reageerde Jo-Anne enthousiast en dacht hier verder in mee. Het zeer gedetailleerde draaiboek zorgde er ook voor dat we rustig onze trouwdag tegemoet konden zien. En terecht: Jo-Anne heeft voor een perfecte timing gezorgd en wij hebben op onze trouwdag echt nergens naar om hoeven te kijken. Om een beetje een beeld te geven van hoe Jo-Anne te werk gaat een aantal voorbeelden.

 

– Op een gegeven moment moesten wij als bruidspaar eerder weg op de locatie , maar bleven de daggasten daar nog. De fotograaf moest wel mee, alleen… zijn auto stond midden tussen alle auto’s van de daggasten en hij kon er dus niet uit. Je zegt het tegen Jo-Anne en binnen een paar minuten was de fotograaf al onderweg. (Nog eerder dan wij, terwijl wij al klaar zaten!) Ongelofelijk hoe snel Jo-Anne zoiets regelt en het typeert ook gelijk hoe Jo-Anne heel de dag alles tot in de puntjes regelt.

 

– Wij hadden het geluk dat het heel de dag stralend weer was. Bij onze locatie konden we ook naar buiten, maar hadden we gekozen om het diner binnen te doen. Dit werd op een gegeven moment echter wel wat warm, dus heeft Jo-Anne even snel geregeld dat de laatste speech en het toetje heerlijk buiten op het terras kon plaatsvinden.

 

– Wij vonden het leuk als er heel de dag op elke locatie bloemen in onze dagkleur zouden staan. Ook vond ik dat erg leuk om zelf te maken. Jo-Anne heeft er voor gezorgd dat bij elke locatie de bloemen op de juiste plek stonden. Zelfs als daar maar heel weinig tijd voor was, stonden ze er toch!

 

– Van allerlei kanten kregen we complimenten over onze ceremoniemeester: ‘Wat een spontaan mens!’, ‘Je kan echt niet merken dat ze iemand van buitenaf is’, ‘Wat regelt ze dat allemaal goed joh, je kan wel zien dat het haar baan is’ etc.

 

–        Bij een boeket van pioenrozen komt nog wel wat kijken… namelijk, dat de bloemen mooi open zijn gekomen en dat je niet, om in Jo-Anne’s taal te spreken, ‘met een bosje eieren op stok’ loopt. De bloemist heeft het geweten dat we Jo-Anne als ceremoniemeester hadden, maar daardoor had ik een prachtig boeket van open pioenrozen.

 

Jo-Anne, bedankt!

Geplaatst op 20jul door Jo-Anne van der Lelij

Tips voor de bruidegom {voordat hij zijn bruid ontmoet}

Maikel, de bruidegom op deze bruiloft, heeft goed geluisterd naar de tips die ik heb gegeven tijdens een van onze gesprekken.

Deze tips wil ik alle bruidegom niet onthouden. Want als je de foto’s bekijkt snap je het leuke resultaat.

Tips van een professioneel ceremoniemeester:

1: Nodig je vrienden/broers uit om ’s morgens aanwezig te zijn bij het aankleden. Ontbijt of brunch eventueel met elkaar!

2: Zorg dat de slaapkamer/woonkamer en douche er opgeruimd uit ziet. Smijt alles in de kast!

3: Creeer een bijzonder moment. Maikel heeft een fles champagne opengetrokken om met zijn vrienden te vieren dat hij gaat trouwen.

4: Zorg voor leuke details – ook in de kleding van de bruidegom

Geplaatst op 10jul door Jo-Anne van der Lelij

Ceremoniemeester op de bruiloft van Stefanie & Maikel {27 april 2013}

Na een aantal dagen van regen en kou waren we erg blij dat het op 27 april warmer was. Gelukkig scheen de zon en was het aangenamer van temperatuur. De vrolijke styling van de locatie werkte ook daarbij. Net na de middag was ik aan gekomen bij het Oude Slot in Heemstede. Veel spullen stonden klaar om op hun plek te worden gezet. Na overleg met de aardige partymanager van de locatie kon ik aan de slag met ballonnen, potjes met bloemen en lampionnen. Omdat Stefanie en Maikel zo veel wilde decoreren hadden ze gezorgd dat familie en vrienden kwamen helpen. Het was een bedrijvigheid en gezelligheid.

Familie en vrienden arriveerden. Alles was klaar: het bruidspaar kwam aan in een gele auto. Eerst hebben ze alle gasten begroet. Daarna heb ik de gasten meegenomen naar het prieel in de tuin. Een heerlijke ceremonie volgde met emotionele beloften die werden uitgesproken. Prachtige muziek klonk door de tuin toen Maikel en Stefanie als getrouwde man en vrouw naar het Oude Slot toe liepen.

Fotocredit: Imagine

Daarna was het tijd voor felicitaties, taart en toost. Alles in goede banen geleid en gezorgd dat het receptieboek werd getekend. Groepsfoto’s maken is elke keer weer een leuke uitdaging, vooral met zo’n grote groep op een bruggetje. Daarna was er nog tijd over om foto’s met vrienden en vreindinnen te maken. Heerlijk met Pieter samen gewerkt en een paar leuke foto’s gemaakt.

Fotocredit: Imagine

Tijdens het diner heb ik de styling gewijzigd – van buiten naar binnen – en alles klaar gezet voor het feest. Tijdens de speeches zorgde ik dat ik bij de gasten was, want dan vertaalde ik in het Engels voor de  familieleden uit Engeland. Ook nog even tijd gehad om te eten en daar stonden de gasten al weer. Na een klein paniek momentje van de bruid opgelost te hebben met 3 veiligheidsspelden (ze struikelde over haar jurk tijdens het oefenen van de openingsdans) kon de dans worden aangekondigd. Stefanie en Maikel zitten samen op stijldansen, dus je kunt je wel voorstellen dat dit een geweldige dans was. Dat Stefanie ook nog een flashmob had georganiseerd met familie en vrienden daar stond Maikel van te kijken. Ongelooflijk … wat een leuk moment!!!

Na alle waardevolle spullen opgeruimd te hebben, de bedankjes klaargezet, kon ik iedereen gedag gaan zeggen. Zij gingen lekker feesten met elkaar en ik ging voldaan naar huis met de wetenschap dat alles goed was verlopen.

Bijzonder aan dit lieve bruidspaar was de intensie waar mee ze naar deze dag hadden toegeleefd en hoe leuk ze het voor elkaar en familie en vrienden maakten. Echt een bijzondere liefdevolle bruiloft.

Op Wedspiration laat ik veel foto’s zien met inspiratie (over een paar dagen). Hier meer een overzicht van de dag.

Fotocredit: Imagine

Fotocredit: Imagine

Fotocredit: Imagine

Fotocredit: Imagine

Fotocredit: Imagine

Fotocredit: Imagine

Fotocredit: Imagine

Fotocredit: Imagine

Fotocredit: Imagine

Fotocredit: Imagine

Fotocredit: Imagine

Fotocredit: Imagine

Fotocredit: Imagine

Fotocredit: Imagine

Fotocredit: Imagine

Fotocredit: Imagine

Fotocredit: Imagine

Fotocredit: Imagine