Jo-Anne van der Lelij
Facebook Twitter Rss LinkedIn

Wij helpen bruidsparen een onbezorgde bruiloft voorbereiden en te beleven!

Geplaatst op 14jun door Jo-Anne van der Lelij

Verslag ceremoniemeester bruiloft van Lisette & Kenneth {25 mei 2013}

Lisette en Kenneth leerde ik vorig jaar juli kennen tijdens een kennismakingsgesprek. Zij waren het eerste bruidspaar dat koos voor pakket 1 sinds de lancering van het pakkettensysteem in februari 2012. Ik was heel benieuwd hoe dat ging verlopen, maar door de enthousiaste verhalen en wensen van Lisette had ik er alle vertrouwen in. Pakket 1 heeft alleen maar een kennismakingspakket en 1 detail gesprek twee weken voor de bruiloft. Best spannend!

 

Lisette heeft bewezen dat ze een bruiloft perfect kan voorbereiden. Twee weken voor de bruiloft hebben we de details besproken en de laatste adviezen gegeven.

Op zaterdag 25 mei reed ik op een zonnige dag richting Kasteel De Hooge Vuursche. Na een week met regen waren we erg blij met de zon! Bij aankomst bleken de auto’s van ouders, bruid en bruidegom helemaal volgepakt met dozen, vaasjes, mandjes en natuurlijk de bruidsjurk en het pak!

Lisette ging zich laten klaar maken in een hotelkamer door Katie Larcombe. Ik ben hard aan de slag gegaan met het sjouwen van dozen en uitpakken van de 80 vaasjes. De prachtige roze bloemen waren geleverd door Giada van DonFlorito, dus die konden gelijk in de vaasjes. Heerlijk om met zulke mooie bloemen te werken. Resultaat was prachtig. Lisette d’r vader hielp gezellig mee terwijl zijn vrouw bij Lisette bleef. Fotograaf Anouschka Rokebrand arriveerde ook met Raymond om te beginnen met haar werk. Leuk om eindelijk met haar en Raymond een keer samen te kunnen werken.

Alle decoratie neerzetten was makkelijk, want op elke doos stond precies beschreven wat er in zat. Sommigen zelfs met een foto hoe ik het neer moest zetten. Na ander half uur hard werken kwamen de bruidegom en een aantal daggasten binnen druppelen. Zij gingen zich ook nog verkleden in de hotelkamers.

Toen alle gasten waren gearriveerd en heerlijk koffie stonden te drinken kon ik de laatste punten regelen: ringen aan vriend geven, ambtenaar spreken, vader en bruid instrueren…Toen ik boven kwam had Lisette haar prachtige bruidsjurk – gemaakt door Victor van Victor’s Wedding Design aan. De strik op de rug moest nog gemaakt worden waar ik gauw even bij heb geholpen (stress klus op het laatste moment :-). Daarna naar de bruidegom die de bruid niet mocht zien.

De trouwzaal was gevuld met veel familie en lieve vrienden. Bruidegom en bruid stonden klaar. Muziekknop onder de duim van het personeel. We konden beginnen!!! Prachtige muziek klonk door het kasteel en blije gezichten draaiden zich om naar de bruidegom met zijn moeder en daarna voor de bruid met haar vader. Heerlijk moment!

Marijke Plas was de ingehuurde ambtenaar (BABS). Terwijl zij haar speech hield, zette ik de tafelschikking klaar en stylde de high tea tafel met al het eten. Ik kon de speech daar horen en heb genoten van het persoonlijke verhaal voor Lisette en Kenneth. Precies op tijd klaar was ik terug in de trouwzaal om een mooi eind te maken aan de trouwceremonie – in goed overleg met Marijke – en met prachtige muziek.

Lisette en Kenneth hebben daarna tijd genomen om even iets te eten van de high tea, terwijl ik de gasten heb uitgelegd hoe het verloop van de verdere middag zou zijn. Daarna zijn zij foto’s gaan nemen met Annouschka en Raymond in de tuin. Terwijl de gasten genoten van de high tea liep er ook een fotograaf rond die polaroid foto’s maakte. De gasten moesten deze foto bewaren want na de fotoreportage zouden Lisette & Kenneth deze komen ophalen bij de gasten zodat ook gelijk felicitaties en cadeaus in ontvangst genomen konden worden. Maar eerst was er tijd voor een heerlijke bruidstaart die er prachtig uit zag, gemaakt door Contance van Magical Cake Studio. Daarna liep ik regelmatig bij het bruidspaar langs om de foto’s en cadeau’s op te halen. Enveloppen verdwenen in de leuk gestylde enveloppendoos en de polaroid foto’s hing ik op aan waslijntjes met knijpertjes in een schilderijlijst. Mensen kwamen kijken hoe leuk dit resultaat was. Onderwijl checkte ik of iedereen het receptieboek had getekend (waar later de polaroid bij geplakt zou worden).

Een select gezelschap bleef over om ’s avonds te dineren. De zaal zag er prachtig uit. Het diner begon met speeches en zou tot laat duren.

Toen de gasten aan het diner begonnen heb ik alle decoratie opgeruimd. In de dozen, inpakken, naar beneden met de lift. Van de bloemen heb ik boeketjes gemaakt zodat die ’s avonds meegegeven konden worden met gasten. Alles was netjes opgeruimd en ik was klaar met werken.

Voldaan en lekker moe ben ik naar huis gereden. Het was een fantastische dag met een ontzettend lief bruidspaar, hele goede leveranciers op een gorgeous trouwlocatie. I love my job!!!

 ****

Wil je zien hoe leuk Lisette de decoratie had verzorgd. Lees dan mijn inspiratie blog Wedspiration of bekijk nog meer foto’s op de site van Anouschka Rokebrand Fotografie.

Voor welke goede leveranciers hebben Lisette & Kenneth gekozen?

Fotografie: Anouschka Rokebrand Photography – Bruidsjurk: Victors Wedding Design – Kostuum bruidegom: Hugo Boss – Haar & Make-up: Katie Larcombe – Bloemen: DonFlorito – Trouwkaarten: Letterpers – Ceremoniemeester: Jo-Anne van der Lelij – Ambtenaar: Marijke Plas – Bruidstaart: Magical Cake Studio – Polaroid Fotograaf: Polaroidfoto – Trouwlocatie: Kasteel De Hooge Vuursche


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.