Jo-Anne van der Lelij
Facebook Twitter Rss LinkedIn

Wij helpen bruidsparen een onbezorgde bruiloft voorbereiden en te beleven!

Geplaatst op 21mei door Jo-Anne van der Lelij

8x een leuk dagprogramma voor jullie bruiloft!

Elk bruidspaar wil een bijzondere bruiloft. Net even anders dan de anderen en absoluut niet saai. Als je dat wil, moet je wel een goed programma bedenken en organiseren met elkaar. Hieronder lees je een aantal leuke programma’s voor een bruiloft.

1. Het traditionele dagprogramma

Allereerst het traditionele programma waar veel bruidsparen voor kiezen. Dit hoeft niet perse saai te zijn, maar is wel een “save” programma waar alle onderdelen op een trouwdag in voor komen. Als je kiest voor een traditioneel programma zorg dan dat je met een thema het verschil maakt.

• aankomst bruidegom bij bruid

• fotoreportage

• ontvangst daggasten op bij bruid thuis

• vertrekken naar stadhuis of gemeentehuis

• aanvang kerkdienst

• diner

• receptie

• feest

 

2. We doen het op de klassieke manier

Bij een klassieke dagindeling hoort standaard een uitgebreid diner ’s avonds. Dit kan afgesloten worden met een feest. Gasten worden direct ontvangen bij het stadhuis of gemeentehuis. Tijdens het diner zijn veel gasten aanwezig en is er voldoende gelegenheid voor speeches en andere bijdragen.

• aankomst bruidegom bij bruid

• fotoreportage

• ontvangst daggasten op lokatie

• aanvang huwelijkvoltrekking

• aanvang kerkdienst

• korte receptie

• diner

• feest

 

3. Twee dagen feest!

Een grote trend in deze tijd is het vieren van je bruiloft in twee dagen. Waarom zoveel haast? Neem de tijd voor de gasten en geniet van elkaar. Je bent verzekerd van weinig stress. Deze bruiloften worden vaak op een locatie gevierd omdat alle daggasten blijven slapen, maar je kunt natuurlijk ook de andere dag naar een totaal andere feestlocatie gaan. Trouwen jullie niet in een kerk dan kun je de 1e dag een diner organiseren en dan de tijd nemen voor speeches etc. Op de 2e dag organiseer je dan de huwelijkvoltrekking.

 

dag 1:

• ontvangst daggasten op locatie

• aankomst bruidspaar voor huwelijksvoltrekking

• toast en feliciteren

• eventueel korte fotoreportage

• diner met daggasten

 

dag 2:

• ontbijt met daggasten

• fotoreportage

• lunch of high tea

• aanvang kerkdienst

• receptie

• walking dinner / BBQ

4. Bijzondere tijdstippen

’s Morgens of ’s middag trouwen is helemaal niet verplicht. Als jullie kiezen voor alleen een burgerlijkhuwelijk op die dag, dan kan het ook ’s avonds. Dit kan alleen als je geen kerkelijke inzeging die dag wil houden. Het burgerlijkhuwelijk moet voor de kerkelijke inzegening plaats vinden. ’s Avonds trouwen is gegarandeerd een goed begin van een geweldig feest.

• fotoreportage

• high tea/diner met daggasten

• aanvang huwelijksceremonie

• feest

 

5. Surprise wedding

Waarom moet iedereen weten dat jullie gaan trouwen? Het kan een geweldige verrassing zijn om tijdens een feestje te trouwen. Wat zullen de gasten opkijken als jullie opeens het ja-woord aan elkaar geven. Dit is nog eens anders dan anders. Zeker als het huwelijk low-budget moet worden georganiseerd is dit een goed idee.

• ontvangst gasten op een locatie

• B&B gaan zich eventueel omkleden en maken entree

• verrassing: huwelijksvoltrekking

• feest

 

6. “We gaan ons niet vervelen” bruiloft

Organiseer een bruiloft waarop jullie veel samen doen met de gasten. Samen de handen uit de mouwen steken of samenwerken. Zorg voor vervoer voor alle daggasten, dan krijg je geen stress met dit drukkere programma. Je kunt denken aan samen koken, workshops volgen, bezichtigen van iets cultureels, concert bijwonen. Dit moet natuurlijk wel bij jullie passen, maar vervelen zullen jullie je niet.

• ontvangst daggasten

• toeristische route naar een stadje

• rondwandeling

• huwelijksvoltrekking

• receptie

• korte fotoreportage

• workshop

• walking diner

• met de bus terug.

7. Varen over de baren

Lekker in het zonnetje op het dek zitten met iedereen die je lief en dierbaar zijn, is natuurlijk heerlijk. Je hebt het gevoel helemaal weg te zijn en voelt de vrijheid van het water. Bij het organiseren van een bruiloft op een boot komen wel een aantal beperkingen kijken, maar laat je daardoor niet weerhouden. Houden jullie van varen, ga dan lekker het water op met elkaar. De oplossing komen wel.

• Fotoreportage

• Ontvangst daggasten in de haven

• Varen

• Huwelijksvoltrekking

• Diner

• Receptie aan de kade

• Varend feest

 

8. “Iedereen is welkom” bruiloft

Veel keuzes moeten jullie maken voor de bruiloft. Een van de grootste – moeilijkste en vervelendste keuze die je moet is :wie nodigen we wel of niet uit voor de hele dag, receptie of feest? Wat een gepuzzel kan dit zijn! Je wilt niemand voor het hoofd stoten, maar kunt ook niet iedereen uitnodigen. Dan is “iedereen welkom op je bruiloft” een goede oplossing. Alle genodigden zijn de hele dag aanwezig. Dit is heel rustig en super gezellig. Nu alleen nog een keuze maken wie deze groep mensen gaat worden.

• Ontvangst daggasten op locatie

• Aankomst bruidspaar

• huwelijksvoltrekking

• high tea met bruidstaart

• concert / show / proeverij / varen

• diner

• feest

 

Kunnen jullie hulp gebruiken bij het opzetten van een bijzonder programma voor jullie bruiloft? Maak dan een afspraak voor een weddingconsult en laat je adviseren.


2 Reacties op 8x een leuk dagprogramma voor jullie bruiloft!

  1. Pingback: Huwelijk Gerdine en Werner {inspiratie voor je eigen bruiloft}Wedspiration

  2. Pingback: Origineel trouwen: welk dagprogramma voor je bruiloft?Wedspiration

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.