Jo-Anne van der Lelij
Facebook Twitter Rss LinkedIn

Wij helpen bruidsparen een onbezorgde bruiloft voorbereiden en te beleven!

Geplaatst op 05okt door Jo-Anne van der Lelij

Trouwdag: Nelleke & Marinus op 20 mei 2011

Het was een van de mooiere warme dagen dit jaar om te trouwen. Op vrijdag 20 mei zijn Nelleke en Marinus getrouwd. Al in het najaar van 2010 had Nelleke contact met mij opgenomen. Ze had mij zien werken op de trouwdag van Johan en Lydia en wilde zo’n goede organisatie ook. Het klikte gelijk bij het eerste gesprek en ik heb Nelleke en Marinus een goede aanzet gegeven om de volgende maanden aan de slag te gaan.

Marinus werkt in het leger en Nelleke zag ik de “touwen” op zijn uniform wel een mooi kleurthema. Nou … alles was kobalt blauw op die dag. Nelleke houdt van regelen, dan dat heeft ze geweldig gedaan. Regelmatig hadden we via de mail contact, naast de gesprekken bij ons thuis, en dan liet ze weer zien welke keuzes ze hadden gemaakt. Heerlijk enthousiast.

Het werk van Marinus had een duidelijk rol op de bruiloft. Zo mocht Marinus de Vanick gebruiken als trouwauto. Lijkt op een tank, maar kan toch door het dorp heen.

’s Morgens werden alle daggasten bij¬†Gasterij de Elzentuin in Oud-Beijerland ontvangen. Marinus en Nelleke waren met de fotograaf foto’s gaan nemen in de buurt. Nadat ik het programma met de daggasten had doorgenomen, liet Marinus weten dat ze er aan kwamen. Iedereen stond klaar en wachtte met spanning. Hoe ziet ze er uit? Het was een plaatje. Echt een koninklijke jurk met een originele sluir die ze als een soort muts op haar hoofd droeg. Bij Hengeveld Couture had Nelleke deze jurk laten maken. Ze was zeer te spreken over de service en vond het erg leuk dat ze jurk had laten maken die echt typische Nelleke was.

Nadat we (groeps)foto’s met elkaar hebben gemaakt, en een hapje gegeten, zijn we naar het stadhuis vertrokken. Nelleke d’r vader handelt in kunstgras en had nog een rol kobalt blauw kunstgras liggen! GAAF! Dus… die ging over de brug bij het stadhuis van Oud-Beijerland. Veel bekijks met die bijzondere auto/tank. Na de huwelijksvoltrekking vond de ceremonie plaats die gebruikelijk is voor het leger. Nelleke en Marinus moesten onder de sabels doorlopen nadat ze daarvoor uitgenodigd waren (leuke schreeuwende soldaat ūüôā Toen ze bij de laatste soldaat waren werden ze tegengehouden door een sabel en kreeg Nelleke daarna een tik op haar billen van deze soldaat. Hillarisch en een hele vreemde traditie natuurlijk!

 

Toen was het tijd voor de kerkdienst. Even rust en stilte in Godshuis.

 

Iedereen had wel zin in een bakje koffie met taart en deze stond klaar op de lokatie. Uiteindelijk hadden ze (op aanraden van mij Рhad er een keer geslapen en ik vind de sfeer zo leuk) voor Hotel Blessing in Zuidland gekozen. Vanuit Oud-Beijerland goed te bereiken met de pont. Prachtige lokatie voor niet te grote feesten.

Terwijl er gelegenheid was om te¬†feliciteren¬†en taart en koffie te eten/drinken, heb ik met Nelleke d’r broertje de tafelschikking klaar gezet. Nelleke en Marinus hadden de avond ervoor alles keurig afgeleverd. Voordat ¬†het tijd was om aan tafel te gaan had ik met alle mensen die gingen speechen even de techniek etc. doorgesproken. Zo stonden alle filmpjes, cadeautjes etc. klaar! We hebben lekker gegeten met elkaar.

Na het eten was het tijd om op te knappen voor de receptie. De ruimte werd razendsnel verbouwd (fijne samenwerking trouwens) en ik zorgde er voor dat alles klaar lag voor de receptie: enveloppendoos, etiketten, pennen, receptieboek, bord met verzoek maar 1x hand te geven. loper buiten etc. Cadeautjes van de daggasten opruimen! Zorgen dat ook de ouders gehaald zijn als de eerste receptiegasten arriveren en er een lekker bakje koffie voor hen klaar staat. Toen alles goed liep tijdens de receptie ben ik na een uurtje vertrokken. Wel de bedankjes nog even in een leuk doosje klaar gezet en met de nieuwe ceremoniemeester het tijdschema voor de avond doorgenomen. Heerlijk voldaan kon ik naar huis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nelleke en Marinus zijn wel een beetje speciaal voor mij. Ze waren razend enthousiast over alles wat betrekking op hun trouwdag had. Ze genoten er van. Misschien heb je Nelleke en Marinus wel eens ergens eerder gezien op Wedspiration (mijn trouwblog)? Dat klopt! Nelleke en Marinus zijn modellen geweest voor de fotografie workshop van Christine Meintjes. Ze waren een geweldig bruidspaar in een totaal andere outfit. Mensen zeiden tegen mij: je kunt zien dat ze van elkaar houd of waar het je dat leuke bruidspaar vandaan? Dat is waar, ze zijn leuk en lief! Daarom Marinus en Nelleke bedankt voor de leuke tijd die ik met jullie heb mogen optrekken! Zorg goed voor elkaar!

Fotocredit: H. van Wezel

Lokatie: Gasterij de Elsentuin en Hotel Blessing

Trouwjurk: Hengevelde Couture

 


2 Reacties op Trouwdag: Nelleke & Marinus op 20 mei 2011

  1. Christianne zegt:

    Mooie broer en schoonzusje. ‚ô•

  2. Kirsten zegt:

    Prachtig gedaan! Een goede keuze die mooie felle blauwe kleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.